Waarop letten bij het kopen van een kassa?

Op zoek naar een kassasysteem voor jouw detailhandel of horeca onderneming? Zoek niet verder want hier vind je alle informatie. Ben je net gestart met je business of heb je nood aan een nieuw modern kassasysteem? In deze blogpost vind je een overview van zaken waarop je moet letten vooraleer je investeert in een kassasysteem. Technologische ontwikkelingen staan niet stil de dag van vandaag, hetzelfde geldt voor kassasystemen. De traditionele kassa is dood, leve de (mobiele) POS! In de plaats van te kiezen voor lelijke, trage, dure en gecompliceerde systemen kan iedere verkoper en restaurateur nu kiezen voor een aantrekkelijke en goedkopere variant.

Van afrekenpunt naar bedrijfsautomatiseringssysteem en informatietool

De laatste jaren wordt veel gesproken over POS, ook wel Point-of-Sale genoemd. Dit betekent letterlijk een plek waar de verkoop plaatsvindt. Een POS biedt tal van voordelen en helpt je bij het effectief uitvoeren van je bedrijfsactiviteiten. Je kan een POS het beste vergelijken met een multifunctionele werknemer die restaurants en retailers ondersteuning biedt bij de verkoop, het voorraadbeheer, rapportering, managen van personeel, etc. Met andere woorden een POS software beschikt over veel meer functionaliteiten dan een traditionele kassa. Het moet meer kunnen dan alleen transacties verwerken.

! TIP: POS is een software dat niet zonder randapparatuur kan presteren. Houdt er rekening mee dat je de nodige hardware nodig hebt zoals bonnenprinters, barcodescanners, pinapparaten, internetverbinding, …  

Kassa voor retailers

In een winkellandschap dat steeds competitiever wordt, gaan detailhandelaren steeds meer op zoek naar manieren om te innoveren om hun ‘sterke’ positie in de markt te behouden. Retailers willen op de hoogte blijven van de nieuwe technologieën en omnichannel-uitdagingen. Daarnaast willen ze continue investeren in technologieën die hun klanten verlangen. Daarom heb je tools nodig die net zo veelzijdig zijn als je eigen winkel.

Er zijn talrijke POS providers aanwezig op de markt voor retailers. Maar als drukke winkeleigenaar zit je er niet op te wachten om al die opties stuk voor stuk te vergelijken. Wij doen dit voor jou via vergelijkingstabellen en reviews. Deze infographic helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

infographic kassa kopeninfographic kassa 2

Kassa voor de horeca

Het leven van een horeca ondernemer is hard. Kiezen voor een flexibel POS kassasysteem maakt het leven van de restaurateur een stuk aangenamer. De kassa is niet langer een puur mechanisch of elektronisch apparaat in een restaurant waarmee men aankopen kan afrekenen en registreren. De kernfunctie van een POS blijft de daadwerkelijke transactie: het registreren en verwerken van aankopen. De afrekenfunctie blijft een belangrijk element binnen het bedrijfsproces. Het is belangrijk dat het afrekenmoment gelinkt wordt aan vertrouwen, klantgerichtheid en gemak. Kiezen voor een (mobiel) kassasysteem zodat jij, je werknemers en jouw restaurant optimaal presteren is van groot belang. In deze infographic bekijken we waarom het interessant is om te kiezen voor een mobiele POS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *