SumUp review

De producten van SumUp veranderden de betaalindustrie. Het leidende mobile-point-of-sale bedrijf ontwikkelde een uniek pinapparaat dat met behulp van de eigen tablet of smartphone iedereen in staat stelt om overal op de wereld kaartbetalingen te accepteren. Zeker voor de wat kleinere ondernemingen biedt SumUp écht uitkomst. Niet voor niets maken al honderdduizenden kleine bedrijven over de gehele wereld gebruik van de apparaten van SumUp. Groot voordeel is dat SumUp het voor ondernemers mogelijk maakt om overal kaartbetalingen te accepteren, dus ook als u onderweg bent. En dat zelfs zonder smartphone.

Hoe werkt SumUp

SumUp is uniek, simpelweg omdat het als eerste een (gecertificeerd) EMV mPOS betaalsysteem in de wereld aanbiedt dat in staat is om het totale betaalproces te dekken. Ondertussen geldt SumUp als de meest veilige manier om kaartbetalingen te accepteren. Dit blijkt zeker ook uit de volledige certificering die SumUp van regelgevende instanties mocht ontvangen. SumUp biedt de Air kaartlezer, de 3G kaartlezer en een POS-kassasysteem. Om kaartbetalingen te accepteren is niet meer dan een smartphone en een Air kaartlezer nodig. Het systeem maakt contactloos betalen mogelijk terwijl uiteraard ook gebruik gemaakt kan worden van de chip en pin functie. De kaartlezer bestaat uit de beste onderdelen en beschikt over NFC, bluetooth en een geïntegreerde Li-on batterij.

Welke kaarten accepteert SumUp

De kaartlezer heeft een Oled beeldscherm, een NFC antenne en touchscreen. De 3G kaartlezer maakt ook betalingen mogelijk zonder daarvoor een smartphone te gebruiken. De 3G kaartlezer heef een ingebouwde simkaart en verbindt automatisch met het 3G netwerk. Nooit eerder waren kaartbetalingen zo snel en de 3G-kaartlezer is ideaal voor onderweg. Mooi is ook dat hiervoor geen extra datakosten berekend worden. Dat er heel veel vertrouwen is in SumUp bewijst wel het feit dat Visa, V-Pay, Mastercard, Maestro, American Express, Apple Pay, Android Pay, Diners en Discovery graag zaken doen met SumUp.

Kosten SumUp

SumUp rekent geen vaste kosten per maand. Gebruikt u het apparaat niet, dan betaalt u dus ook niets. SumUp rekent bij gebruik gemiddeld 1,95 procent per transactie, afhankelijk ook van de hoogte van de transactie. Ook de eenmalige investering in de kaartlezer is niet duur (al vanaf 39 euro).

Voordelen SumUp

Voordeel is ook dat alle pinpassen en creditcards geaccepteerd worden en dat u binnen vijf minuten registreert bent en deel uitmaakt van de SumUp familie. Er komt verder geen papierwerk aan te pas. Het feit dat u onderweg ook gewoon gebruik kan maken van de apparaten van SumUp wordt als een groot voordeel beschouwd. SumUp wordt ook geroemd om het feit dat er amper storingen zijn.

Nadelen SumUp

Hoewel er dus geen vaste kosten gemaakt worden, is het percentage dat per transactie gevraagd wordt iets aan de hoge kant. Bovendien blijkt in de praktijk dat SumUp niet altijd kan voldoen aan de uitbetalingstermijn van tussen de twee end drie dagen en het dus langer duurt voor het geld op de rekening staat. Ook het feit dat er niet altijd even snel op klachten vanuit de mark gereageerd wordt, wordt wel eens als nadeel van SumUp genoemd.