Een kassasysteem nodig voor uw horecazaak? Hier de beste horeca kassa software!

Hospitality-pos-BE

lightspeed restaurant pos

Lightspeed

Restaurant POS systeem

Bar & club kassa

Cafetaria & koffiezaak

iPad point of sale

Hotel restaurant

Delivery platform koppeling

Multi-locatie

touchsystems-kassa

Touchsystems

Horeca

Bakkerij

Viszaak

Slager

Kleine supermarkt

unTill kassasysteem scherm

UnTill

Kassasystemen

Keukenmanagement

Handhelds

Spont-kassasysteem-ipad-_1

Spont

Horeca kassa

iPad kassa

Take away - bezorgen

Kiosk

Keukenscherm

QR Bestellen

Eijsink kassasysteem

Eijsink

Kassa en handhelds

Betalen en pin

QR-bestellen

Yourpos kassasysteem

Yourpos afrekensystemen

Restaurant

Bar & Café

Snackbar & Cafetaria

Sportvereniging & kantine

Verhuur kassasystemen

TONIT kassasysteem

TONIT

Hardware

Mobiel Bestellen

Keuken Ticket Systeem

Koppelingen & Modules

cashr kassa

Cashr

Cloud-based

Horeca

Betrouwbaar Afrekensysteem

Of het nu gaat om moderne digitale kassasystemen of klassieke kassa’s; beide kassasystemen zijn niet weg te denken in de horeca branche. Echter, gezien een vlot, ongecompliceerd en ondersteunende kassa- en boekhoudproces wenselijk is voor jou als horecaondernemer, worden er meer en meer moderne kassasysteem ontwikkelt. Moderne horeca kassasystemen fungeren onder meer als bestel-, informatie- en boekhoudsysteem en vereenvoudigen hiermee de workflows in de horeca.

In de horeca vinden veel verschillende werkstromen plaats. Van het opnemen en doorgeven van bestellingen tot aan het afdrukken van bonnen en afhandelen van de transacties. Elke werkstroom moet soepel verlopen als u uw inkomsten wilt maximaliseren en uw bedrijf draaiende wilt houden.

Horeca kassa features 

Naast de algemene functies als transacties verwerken en de boekhoudkundige functies, bieden moderne POS-systemen je het voordeel dat je snel en veilig ook andere taken kunt afhandelen. Zo zorgt het POS kassasysteem er onder meer voor dat je gemakkelijk rechtstreeks aan tafel kunt bestellen, dat de bestellingen automatisch weergegeven worden op de keuken monitoren en dat gezamenlijke bonnen opgesplitst kunnen worden in individuele orders. Tevens ondersteunt een modern POS systeem ook je klantbeheer. Dankzij onder andere deze functies zullen je medewerkers een eenvoudige werkstroom ervaren en kunnen zij je gasten een betere service verlenen.

iPad kassa’s voor restaurants, cafes en bar

De digitale iPad kassasystemen hebben zich bewezen voor de horeca sector. Of dit nou voor  een restaurant, bar, café of club is. Ze zijn eenvoudig te bedienen en bieden alle nodige functies. De hardware en software van iPad kassasystemen zijn vooral nuttig en krachtig op het gebied van CRM, voorraadbeheer en rapportages. In vergelijking met de traditionele POS-kassasystemen, verhoogt de mobiliteit van iPad-kassa’s de efficiëntie van je bedienend personeel en kan je personeel de interactie met de klant verbeteren. Bovendien heb je via een draadloze verbinding inzicht in actuele informatie en handelingen die jouw personeel op de werkvloer uitvoeren.

Waar moet je op letten bij het selecteren van een horeca kassasysteem?

Uiteraard zijn niet alle kassasystemen voor horeca hetzelfde en het kiezen van een juiste leverancier kan daarom af en toe ook lastig zijn. Toch is het kiezen van een juist kassasysteem voor uw horeca onderneming van cruciaal belang voor uw succes en het kiezen van een kassasysteem aanbieder daarom ook af en toe lastig zijn. Om u te helpen het beste POS systeem voor uw horecaonderneming te vinden, sommen wij vier sleutelfactoren op die u moet overwegen bij het kiezen van een restaurant kassasysteem.

  1. Servicekosten

De prijzen voor een POS systeem kunnen sterk uiteenlopen. Sommige aanbieders rekenen een maandelijkse vergoeding of een vergoeding per gebruiker. Er zijn ook andere aanbieders die alleen per transactie kosten in rekening brengen, zoals PayPal.

  1. Servicevoorwaarden

We snappen dat u niet standaard wilt vastzetten aan een meerjarig contract om vervolgens geconfronteerd te worden met hoge kosten voor vroegtijdige beëindiging wanneer blijkt dat de dienst niet aan hun behoeften voldoet. Wij raden dus aan om goed te duiken in de voorwaarden van de gewenste aanbieders.

  1. Uitrusting en kenmerken

Het belangrijkste aan een kassasysteem voor de horecasector is dat het systeem volledig uitgerust is met alles wat u nodig hebt om uw horeca onderneming rechtstreeks vanuit de mobiele app te beheren. Naast het verwerken van betalingen is een iPad kassasysteem een ideale oplossing waarmee u de verkoop kunt beheren, de voorraad kunt bijhouden, loyaliteitsprogramma’s kunt uitvoeren, marketingcampagnes kunt starten, reserveringen kunt maken en verwerken, apps van derden kunt integreren en zelf werknemers kunt bijhouden.

  1. Gebruiksvriendelijkheid

De beste kassasystemen voor de horeca vereisen vaak geen technische kennis. Veel leverancier bieden een gratis proefversie of demo van hun producten aan zodat jij als horecaondernemer kennis kunt maken met hun producten. We raden dan ook zeker aan om dit vooraf te doen zodat u kunt zien of het aansluit bij jouw onderneming en personeel.

  1. Klantenbinding

Vooral in de retail maar ook in de horeca heeft het een groot voordeel om klanten te behouden. Het doel van klantenbinding is om de klant bij het bedrijf te houden. Een geschikt POS-systeem stelt de gebruiker in staat klantprofielen aan te maken en zo belangrijke informatie en interessante details over elke nieuwe klant op te slaan.

Dus welke horeca software leverancier?

Hoewel u zeker niet beperkt bent tot kassasystemen die op een iPad of tablet draaien, is het wel goed te zien waarom juist deze zo populair zijn. Stationair geïnstalleerde systemen hebben voordelen op het gebied van veiligheid maar het is moeilijk voor deze systemen om te concurreren op het gebied van gebruiksgemak, installatie en betaalbaarheid. Verder blijft de iPad kassasysteem de restauratiemarkt veroveren en wordt onderhand wel beschouwd als de beste oplossing. Met zijn flexibiliteit, mobiliteit, vrijheid en multi functionaliteiten heeft u als horecaondernemer een veilig toestel in handen dat jou tegelijkertijd alle nodige functies en veiligheid biedt.

Horeca kassasysteem

Veel gestelde vragen bij het uitzoeken van de juiste horeca kassa

Wat zijn de beste kassasystemen voor de horeca?

Er zijn meerdere kassa leveranciers die goede kassa software + hardware aanleveren, en sommige zijn meer geschikt voor bepaald type horecazaak dan de ander. Cafees hebben bijvoorbeeld andere benodigdheden dan een restaurant, hotel of fastfood restaurant. Bekijk onze lijsten om tot de juiste keuze te komen.

Wat zijn de belangrijkste features van een horeca kassa in 2023?

Vloerplan management, bestellingen opnemen en verwerken, menu maken, betalingen, en personeelsmanagement  zijn de basis functies. Daarna komen additionele functies zoals keukendisplay, afhaal en delivery, reporting / realtime info, boekhouding, personeelsplanning, reserveringen, multi-locatie etc.

Welke kassa hardware heb je nodig bij het kassasysteem?

U heeft in ieder geval een pinapparaat nodig, een kassalade en een bonnenprinter nodig die is gekoppeld aan het centrale kassa punt. Aangezien veelal nieuwe kassasystemen op iPads, tablets en in de cloud draaien, kan deze hardware middels internet aan elkaar gekoppeld worden. Systemen draaien doorgaans ook door wanneer internet uitvalt.