Kassasysteem nodig voor uw winkel? Hier een overzicht van de beste retail kassa software!

Retail-pos-BE

Retail kassasysteem

Een kassa is tegenwoordig veel meer dan een lade waarin het geld wordt opgeborgen of waarmee wordt opgeteld wat de klant aan waren heeft gekocht. Retail kassasystemen zijn een volwaardig hulpmiddel in een onderneming die een groot aantal administratieve maar ook praktische dingen regelt. Denk maar eens aan de voorraad. Een moderne kassa is gekoppeld met de voorraadadministratie. Zo kan via de kassa een signaal worden gekregen op het moment dat er nieuwe producten moeten worden besteld.

Een onmisbaar hulpje voor elk bedrijf

De moderne kassa kan natuurlijk nog veel meer. Met de moderne scantechnologie en codes verzamelt deze handige machine allerlei gegevens . Natuurlijk berekent hij geheel automatisch wat de klant totaal moet betalen, maar ook de omzetbelasting wordt berekend. Verder kunt u iedere dag zien welke producten populair zijn en daarop wellicht de aanbiedingen baseren. En uiteraard is de kassa ook een controlemiddel om te zien of het allemaal goed is gegaan met het afrekenen die dag. Tenslotte is dat ook een van de redenen om een kassa te gebruiken. Het telwerk in de kassa laat zien welk bedrag er in contanten in de lade moet zitten voor de dagelijkse afsluiting. Het kasregister slaat alle gegevens over verkopen op en verzamelt deze in de loop van de dag.

lightspeed retail pos

Een geschikt retail kassasysteem

De eisen van retail gaan vaak nog verder. Retail kassasystemen in de horeca moeten bijvoorbeeld ook oog hebben voor tafelzettingen. Daarnaast worden reserveringen vaak ook in de kassa ingevoerd en dienen bestellingen via de kassa opgenomen te kunnen worden. Denk bij winkels met name aan cadeaubonnen, retouren en dat soort zaken. POS-software is dan onmisbaar. POS is een afkorting van point-of-sale. Dit computergestuurde kassasysteem biedt heel veel mogelijkheden voor de retail.

Klantendisplay

Kon de klant vroeger alleen naar de snelle vingers van de kassajuffrouw kijken die de bedragen bijna gedachteloos invoerde, tegenwoordig is dat ook anders. Het moderne retail kassasysteem heeft een display waarop de klant kan zien welke artikel wordt ‘gelezen’ door de scan en welke prijs hierbij hoort. Dat maakt het veel makkelijker om ook tussentijds te zien of alles goed gaat. Dat voorkomt dat klanten achteraf de hele bon nog eens gaan checken. Op die manier zullen er minder snel lange rijen ontstaan en gaat het helpen van klanten nog efficiënter dan voorheen. En natuurlijk zijn er ook de modernere retail kassasystemen waarbij de klant alles zelf kan doen. Het scannen van de artikelen is zijn taak geworden en ook het afrekenen met pin gaat zonder tussenkomst van een winkelmedewerker. Een korte controle hoort er misschien nog bij, maar dit kost natuurlijk veel minder tijd dan het volledige proces.

Het juiste kassasysteem op de juiste plaats

Het is altijd belangrijk om voor het juiste kassasysteem te kiezen, of dit nu voor de horeca of voor de detailhandel is. Een retail kassasysteem biedt voldoende mogelijkheden en aan de hand hiervan kunt u uiteindelijk de keuze maken. Ga voor efficiency en overzichtelijkheid met een kassasysteem dat past bij uw bedrijf en diensten.