Pinautomaat nodig? Vergelijk hier de beste mobiele pinapparaten!

lecteur de carte

Wat zijn mobiele pinapparaten?

Wanneer u als ondernemer het hoofd boven water wil houden, is het belangrijk om mee te gaan met de wensen van de klant. Deze wensen kunnen bijvoorbeeld gaan over het aanbod, de bereikbaarheid van uw onderneming en de prijs die u vraagt voor uw goederen en/of diensten. Wanneer u niet aan de wensen van het merendeel van uw klanten voldoet, bestaat de kans dat u klanten verliest. Dit wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen, waardoor u als ondernemer constant bezig bent om in te spelen op de verlangens van de klant. Ondernemen is topsport, waarbij iedere dag weer lastige keuzes gemaakt moeten worden.

Pinbetaling of toch contant?

Ook als het gaat om het aanbieden van een betaalsysteem voor uw klanten kan het moeilijk zijn om tot de juiste beslissing te komen. Natuurlijk weet u als ondernemer dat u uw klanten eigenlijk de mogelijkheid moet geven om altijd met een betaalpas te kunnen betalen. Wat echter veel ondernemers tegenhoudt, zijn de kosten die een pinapparaat met zich meebrengt. Deze kosten kunnen namelijk oplopen naar een bedrag tussen de 800 en 1000 euro. Een groot bedrag, zeker voor de startende ondernemer. Toch weet u ook dat u zonder de mogelijkheid om te pinnen klanten gaat verliezen. Steeds minder consumenten hebben namelijk nog cash geld op zak, omdat ze er eigenlijk al van uitgaan dat er overal gepind kan worden.

De oplossing: mobiele pinapparaten

Op dit moment is mobiel pinnen een goedkope oplossing die het voor ondernemers toch mogelijk maakt om het betalen met een betaalpas aan te bieden, zonder torenhoge investeringen. Om mobiel pinnen mogelijk te maken, dient u alleen maar te beschikken over een mobiel betaalsysteem en een mobiele telefoon of tablet. Het mobiele betaalsysteem werkt in combinatie met een app en maakt via bluetooth contact met uw tablet of mobiele telefoon. Wanneer alles met elkaar gekoppeld is, bent u in het bezit van een mobiele kassa. Deze mobiele kassa kan de betaalkaart van de klant uitlezen, zodat de klant kan betalen.

Wie maken gebruik van mobiele pinapparaten?

Doorgaans kiezen meestal de kleine of middelgrote ondernemers en startende ondernemers voor het gebruik van een mobiele pinapparaat. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan ondernemers met een marktkraam, taxichauffeurs of verhuurbedrijven. Over het algemeen geldt dat vooral ondernemers die relatief weinig pintransacties uitvoeren de voordelen ervaren van een mobiele pinapparaat.

Voordelen van een mobiele pinautomaat

– De klant krijgt de mogelijkheid om te betalen met een creditcard of pinpas, waardoor ook klanten die geen cash geld bij zich hebben in de gelegenheid zijn om iets van uw onderneming af te nemen.
– Dankzij de aanwezigheid van een mobiele pinautomaat is er minder cash geld in omloop. Dit is veiliger voor u en uw eventuele personeel.
– U heeft alleen een betaalsysteem en een mobiele telefoon of tablet nodig. Hierdoor kan een transactie al voltooid worden met 4G of een wifi verbinding.
– Bij een mobiel pinapparaat hoeft u meestal geen vaste kosten per maand te betalen. Vaak wordt er gewerkt met een percentage per transactie. Omdat u alleen betaalt voor de werkelijke transacties, kan dit aanzienlijk schelen in de kosten.

Keuze uit diverse aanbieders

Er zijn diverse aanbieders die mobiele betaalsystemen aanbieden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan aanbieders, zoals: iZettle, mijnPIN en Sumup. De verschillende aanbieders onderscheiden zich op diverse gebieden en hanteren elk hun eigen tarieven. Omdat er zoveel verschillen zijn tussen de diverse aanbieders, is het zeker de moeite waard om uit te zoeken welke aanbieder voor u de beste deal heeft.