Food-delivery blijft groeien in Nederland

Food – delivery in horeca blijft groeien

Uit recente onderzoeken zijn gebleken dat de bezorging in de horeca blijft toenemen. Er zijn verschillende aanbieders die zorgen voor de bezorging van restaurantvoedsel. In deze groeiende markt is Foodora een grote aanbieder, daarnaast zijn websites zoals thuisbezorgd ook razend populair. Doordat het met de economie in Nederland een stuk beter gaat kopen steeds meer mensen een maaltijd online, die ze vervolgens laten thuisbezorgen. Zo word er verwacht dat binnen 10 jaar de markt van thuisbezorgd voedsel verdubbeld is.

Al deze restaurants brengen het eten via de bezorger naar de consument. Hierbij is het belangrijk dat u een goed gevoel meegeeft en dat de klant een liefhebber wordt van uw bezorg-methode. Verschillende restaurants maken gebruik van diverse technieken. Zo is het belangrijk dat uw restaurant ook inspeelt op de laatste ontwikkelingen en de wensen van de klant. Zo maakt Domino’s Pizza sinds kort ook gebruik van de bekende GPS-trackers. Door middel van deze trackers is het voor consumenten mogelijk om de bestelling te volgen. Hierdoor weet de consument wanneer hij of zij de pizza thuis kan verwachten.

Ook bedrijven zoals Subway spelen in op de bezorgdienst en de laatste ontwikkelingen op het gebied van de horeca, zo bieden zij de mogelijkheid aan klanten om online een bestelling te laten maken, waardoor deze snel opgehaald kan worden. Het broodje is immers dan al bereid op het moment dat de klant de winkel in loopt.

Retailers

Ook op het gebied van retailers vinden er diverse veranderingen plaats. Zo zijn er nieuwe kassasystemen waar de meeste ondernemers gebruik van zouden moeten maken. Deze point of sale systemen zijn computers met daaronder een bekende geld lade. Dit systeem werkt op een oplossing die zeer eenvoudig is en daarnaast automatisch verschillende berekeningen maakt. Het voordeel van dit systeem is dat door middel van sneltoetsen snel specifieke taken in het systeem ingevoerd kunnen worden. Een kopje koffie is bijvoorbeeld nummer 6, waardoor het registreren van een bestelling veel sneller gaat. Ook de BTW en/of bezorgkosten worden automatisch berekend met dit nieuwe systeem. U hoeft dit dan ook niet meer met de hand te doen. Ook het printen van kassabonnen gaat erg snel.

Bij deze nieuwe vorm van kassasystemen zijn de cloud-based systemen ook ontzettend populair. Deze kassasystemen werken op basis van een systeem waarbij verschillende tablets en computers aan elkaar verbonden kunnen worden, en er volgens een gezamenlijke database ontstaat. Een ander voordeel van dit systeem is dat het vanaf elke locatie mogelijk is om de gegevens van het kassasysteem in te kijken. Wanneer u bijvoorbeeld thuis bent of bij een klant bent, is het mogelijk om op afstand de gegevens van het kassasysteem in te kijken. Een ander voordeel is het feit dat er meerdere toestellen zoals tablets, mac’s, pc’s en smartphones aangesloten kunnen worden op dit cloud systeem.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *