Zettle review

ipad zettle

Zettle is een toonaangevende Europese betalingsdienst voor kaartbetalingen. Het systeem combineert een mobiele app met een draagbare kaartlezer, zodat personen of bedrijven ook onderweg kaartbetalingen kunnen accepteren. Daarnaast wordt er ook een back-end services aangeboden waarmee alle gebruikers hun virtuele winkel kunnen bouwen, hun transactiegeschiedenis kunnen bekijken en hun verkopen kunnen analyseren.

Hoe werkt Zettle?

Izettle Logo

De Zettle-app kan gratis worden gedownload en is compatibel met alle populaire iOS en Android smartphones en tablets. Als verkoper hoeft u alleen maar via Bluetooth de kaartterminal te verbinden met mobiele data of een WIFI-verbinding. Ook het instellen van Zettle gaat snel en eenvoudig. Zodra u de kaartlezer hebt, kunt u het hele systeem al klaar hebben in minder dan een uur. U volgt hierbij de volgende stappen:

1. Koop de kaartlezer van de Zettle website. De levering van het apparaat duurt ongeveer 3 tot 5 werkdagen.
2. Download de Zettle app vanuit Google Play of de App Store (Mac).
3. Maak een Zettle account aan op de Zettle website.
4. Verbindt uw bankrekening met uw Zettle account. Zettle zorgt ervoor dat al uw informatie wordt beschermd en dat het aanmeldingsproces volledig beveiligd is.
5. Verbind de lezer via Bluetooth met de app.

Welke Kaarten accepteert Zettle?

Ook het accepteren van betalingen gaat snel en eenvoudig. Is uw klant klaar om te betalen? Dan hoeft u als verkoper alleen nog het volledige betaalbedrag in de Zettle app in te tikken. Vervolgens kunt u tikken, swipen of de kaart in de chip en PIN lezer plaatsen (net zoals bij traditionele betaalterminals) om de betaling te laten gebeuren. De klant moet nu enkel nog zijn pincode invoeren. Dit zijn de meestvoorkomende kaarten die Zettle aanvaardt:

 • Mastercard
 • Maestro
 • VISA
 • Vpay
 • American Express
 • Visa electron

Daarnaast accepteert de app ook betalingen via Apple Pay, PayPal Here en Worldpay Zinc. Daarbij wordt altijd al binnen enkele seconden antwoord gegeven op de betalingsbevestiging, dus er is geen wachttijd voor het maken van verkopen. Er is wel een uitstelvertraging van 3 dagen tussen het accepteren van de betaling en de ontvangst van het geld door de gebruiker. Dit gebeurt om de verkoper te beschermen tegen frauduleuze aankopen en is eigenlijk ook gewoon de standaardpraktijk in de wereld van de kaartbetaling.
Meteen na de goedkeuring van de betaling kunt u voorts een elektronisch ontvangstbewijs versturen per e-mail of sms. Als uw systeem verbonden is met een printer, kunt u het bewijs ook afdrukken; en iZettle ondersteunt ook nog andere hulpapparatuur om zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld ook kassaladen en barcodescanners op de kaartlezer worden aangesloten.

Kosten Zettle

Voor 79€ (exclusief BTW) kunt u al een Zettle kaartlezer verkrijgen. Soms worden er ook stevige kortingen aangeboden, waarbij de prijs zelfs kan zakken tot 19€ (voor reader 2). De transactiekosten zijn afhankelijk van het land waarin u als verkoper bevindt. U kunt u hierover het best informeren op de Zettle website, aangezien deze prijsverschillen best groot kunnen zijn. In de meeste EU-landen geldt echter een tarief tussen 1,0 en 2,75%. In Duitsland ligt de benedengrens wat lager met 0,95%. In de UK bestaat er sinds kort een vast tarief van 1,75%. In Nederland hanteert men (sinds reader 2) een Go en een Pro tarief van respectievelijk 1,95 en 1,25%.
Over het algemeen kan zo gezegd worden dat deze kosten vrij gelijkaardig zijn aan die van de concurrentie. De meeste bedrijven in deze sector hanteren namelijk transactietarieven tussen 1 en 3%. Voorts vraagt Zettle overigens geen enkele andere (start)kost en er zijn ook geen maandelijkse kosten of extra kosten. Bovendien nemen de kosten hier af bij een verhoogd maandelijks gebruik.

Voordelen van Zettle

 • Eerlijke en eenvoudige prijsstelling, de kosten nemen af bij verhoogd maandelijks gebruik;
 • Snelle betalingen van maximaal 5 seconden;
 • Langdurige batterij met een levensduur van 8 uur, waarbij meer dan 100 transacties kunnen worden uitgevoerd;
 • Integratie met de Xero online boekhoudsoftware;
 • Gebruiksvriendelijk, mooi design.

Nadelen van Zettle

 • Lage transactielimieten voor privé-accounts;
 • Verschillende (wettelijke) problemen (zoals specifieke regelgevingen over de bescherming van handelaars) kunnen ervoor zorgen dat uw account plots wordt opgeheven.