Kassasysteem voor juweliers

Kassasoftware dient aan verschillende eisen te voldoen. In dit artikel behandelen we de
aandachtspunten van een goed kassasysteem voor juweliers. Bij het runnen van een juwelierszaak
komt meer kijken dan alleen het afrekenen in de winkel.

1. Een module specifiek voor services

Service is één van de punten waarop een juwelier zich kan onderscheiden. Tools hiervoor kunnen niet ontbreken, als u dit overzichtelijk wilt houden. Het is dus essentieel dat het kassasysteem, naast afrekenen, alle service processen transparant maakt. Zo kunt u makkelijk reparaties verwerken, speciale bestellingen doen en taxaties uitvoeren. Door altijd te weten wat de status is, kunt u de klant snel en vakkundig van dienst zijn. Met goede kassasoftware voorkomt de juwelier dat het chaos wordt in de winkel.

2. Cloudsoftware

Zorg dat het kassasysteem te gebruiken is via internet. Zo heeft u op elk gewenst apparaat op elk gewenst tijdstip inzicht in uw bedrijf. U kunt gemakkelijk werken op zowel een tablet als een desktop pc. Bovendien is dit kassasysteem beter beveiligd en zullen de onderhoudskosten lager zijn. Let erop dat het systeem ook echt in ‘internettaal’ geschreven is, anders gebruikt u een oplossing die nog steeds prijzig is.

3. Branchegericht kassasysteem

Wat zijn de doelstellingen van de softwareleverancier? Een vraag die u misschien niet veel interesseert, maar die zeker relevant is. Overstappen kost altijd tijd en geld, dus zoek een betrouwbare partij die meegaat met de ontwikkeling. Stel dat de software vooral gebruikt wordt door restaurants? Dan zullen voor juweliers in dit pakket functionaliteiten kunnen ontbreken. Zo kan het ook zijn dat er al maanden geen nieuwe update meer is geweest. Daarnaast zal een branchegericht systeem u altijd het meeste opleveren. Dus bekijk in welke mate het systeem kan integreren met dat van andere juweliers en leveranciers. Met zo’n kassasysteem bespaart u namelijk tijd, omdat u niet alles zelf meer hoeft te doen. Bijvoorbeeld dankzij een productkoppeling hoeft u geen producten meer in te boeken. Of wat dacht u van een functionaliteit waarbij de leverancier de status van een reparatie kan doorgeven, zodat het ook direct in uw kassasysteem staat?

4. Koppeling met webshop

Online speelt dus een steeds belangrijkere rol. 1 op de 4 mensen durft niet meer naar de winkel, omdat ze niet zeker zijn of het product op voorraad is. Daarom is het essentieel dat uw kassa en webshop samenwerken. Zo toont u bijvoorbeeld altijd uw actuele voorraad online.

5. Uitgebreide statistieken

Hoeveel inzicht geeft het kassasysteem de juwelier? Naast simpele gegevens zoals de dagomzet en winst, kunt u ook denken aan klantanalyses (welke klanten kopen welke producten). Ook voor effectief voorraadbeheer en services afhandelen zijn de details belangrijk.

6. Marketingsysteem

De meeste juweliers zijn niet graag bezig met online marketing, maar de huidige tijd vraagt er wel om. Horloges en sieraden zijn tenslotte visuele producten. De juiste kassasoftware kan de juwelier juist helpen deze last te dragen. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van e-mails en het bijhouden van Social Media. Ook hiervoor is de branchegericht aanpak belangrijk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *