Haal meer waarde uit data met mobiele kassasoftware

Retailers en restaurateurs hebben genoeg redenen om de traditionele kassa’s voorgoed te bannen uit hun leven. Tegenwoordig is het mogelijk om alle gegevens in een cloud-gebaseerd systeem in te voeren, zodat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over het opslaan van bedrijfsgegevens. Het aantal afrekensystemen met (gedeeltelijke) cloudoplossingen neemt toe. Hoewel de grotere bedrijven de boot nog afhouden, stijgt ook het aantal ondernemingen en instellingen dat de verder ontwikkelde cloud computing accepteert. Bij cloud computing worden op aanvraag gegevens, software en hardware via het internet ter beschikking gesteld.

Het maximale halen uit tijd, geld en vierkante meters

Tegenwoordig betalen de meeste consumenten met een bankpas of een creditcard. Via een mobiel kassasysteem zijn de betaalmogelijkheden divers en betalingen worden rechtstreeks gelinkt met een betalingsverwerker zoals iZettle aan uw kassasysteem. Indien u gebruik maakt van een traditionele kassa, moeten kasregisters vervangen worden om de acht tot 10 jaar. Een lang proces dat veel geld en tijd kost. Bedrijven en restaurants die kiezen voor een modern mobiel kassasysteem kunnen zich juist richten op innovatie en het verbeteren van de bedrijfsresultaten in plaats van de bestaande infrastructuur te beheren en te vervangen. De data die uw kassasysteem voor u opslaat, levert tal van informatie aan de winkelier of restaurateur. Zo kunnen ze analyseren wanneer ze het beste presteren, op welke moment het meeste verkocht wordt, welke producten of gerechten zorgen voor de meeste omzet, etc. Zo kunt u onder andere bepalen wanneer u uw personeel inzet.

Klanten beter bedienen

Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kassatechnologie kunnen kassaleveranciers ondernemingen helpen de klant beter te bedienen. Tegenwoordig is de kassa niet meer een puur uitsluitend elektronisch apparaat in een fysieke winkel of restaurant, waarmee aankopen geregistreerd worden. Moderne kassasystemen zijn het hart van elke ondernemingen die goederen en diensten levert aan de (eind)consument. Binnen het totale ecosysteem blijven betalingen een belangrijke gegeven maar er wordt ook verder gekeken … Vertrouwen, gemak en klantgerichtheid zijn belangrijke schakels om consumenten om te toveren in loyale klanten.

Zorgvuldige bescherming en slimme data

Succesvolle ondernemingen weten dat data vandaag goud waard is. Zoveel mogelijk te weten komen over consumenten en hun gedrag is de grootste uitdaging voor alle soorten bedrijven. Even belangrijk is dat die data beschermd en slim ingezet moet worden. Slimme kassa’s die data opslaan in de cloud zijn daar de ideale schakel voor doordat ze snel en eenvoudig alle systemen koppelen en informatie opslaan die u als ondernemer belangrijk vindt.

Kassa als belangrijke schakel

Ondernemers beseffen nog te weinig dat hun bedrijf in waarde toeneemt als zij de automatisering van hun winkel goed beheren en relevante data bijeenbrengen. Dit gebeurt automatisch indien u kiest voor een mobiele slimme kassa. De kernfunctie blijft het registreren en verwerken van transacties maar daarnaast bieden veel moderne kassasystemen ook voorraadbeheerpakketten, boekhoudpakketten, bedrijfsresultaten zoals omzet en personeelskosten in overzichtelijke grafieken en voornamelijk zorgen ze voor snelheid, gemak en het beveiligen van alle gegevens.

GDPR

Met de invoering van GDPR in de Europese Unie is het belangrijk dat ondernemers weten dat persoonlijke informatie beter beschermd moet worden in een digitaliserende wereld. Het is daarom belangrijk op zoek te gaan naar een kassasysteem dat fungeert als een gegevenscontroller en gegevensprocessor voor persoonlijke gegevens van de klant. De kassaleverancier moet in zijn beleid duidelijk omschrijven wat er gebeurt met persoonlijke gegevens en de klant moet ten allen tijde gegevens kunnen wijzigen of verwijderen.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *