De 5 beste QR-bestel oplossingen voor de horeca

Uw gasten zelf laten bestellen, zonder dat hier personeel bij hoeft te helpen, komt steeds vaker voor. Zo zijn de bestelzuilen razend populair bij fastfoodketens en maken bijna alle All you can eat restaurants gebruik van zogeheten tabletmenukaarten, waarop de gasten zelf hun bestelling kunnen doorgeven. Maar ook QR-bestel oplossingen zijn steeds meer in trek bij de ‘gewone’ restaurants. Er waren al enkele restaurants die gebruik maakte van deze oplossing, maar als gevolg van de corona crisis en de daaropvolgende 1,5 meter samenleving, is de populariteit van deze oplossing in een sneltrein gestapt. Omdat uw gasten via hun mobiel zelf een bestelling kunnen plaatsen, wordt de QR-bestel oplossing door veel restaurants gezien als de meest veilige en contactloze oplossing, zonder dat het afbreuk doet aan de gastvrijheid en service. 

Waarom zou je een QR-bestel oplossing implementeren?

De QR-bestel oplossing gaat vrij simpel in zijn werking. De gast scant de QR code op tafel en krijgt vervolgens een digitale menukaart te zien. Vervolgens plaatst en betaalt de gast de bestelling via de gekoppelde bestelsite, waarna deze rechtstreeks binnenkomt bij de kassa en keuken. Als de bestelling gereed is, wordt deze uitgeserveerd. 

Voor u als horeca ondernemer neemt de QR-bestel oplossing uw bezettingsproblemen weg, minimaliseert het uw piekmomenten en zorgt het voor een verhoging van de gemiddelde bestelwaarde. Daarnaast geeft de QR-bestel oplossing ook meer inzicht in uw gasten. Deze gegevens kunnen vervolgens weer gebruikt worden voor marketingactiviteiten. 

Bovendien verbetert deze oplossing over het algemeen ook de klantervaring. Zo hoeven uw gasten niet meer te wachten totdat een bestelling wordt opgenomen, worden maaltijden sneller geserveerd door gestroomlijnde workflow en krijgen uw gasten precies wat ze besteld hebben doordat het personeel geen fouten meer kan maken bij het invoeren van de bestelling. Genoeg redenen dus om een QR-bestel oplossing te implementeren in uw restaurant. Weet u niet welke QR-bestel oplossing u moet kiezen? Wij zetten hieronder onze vijf favoriete aanbieders op een rijtje! 

Booq

QR bestellen horeca booq

booq is ontwikkeld door Eijsink en biedt naast het POS systeem en de bestelzuilen ook QR-bestellen. Met de QR-bestel oplossing van booq plaatsen en betalen uw gasten middels de QR-code op tafel de bestelling. De QR-bestel oplossing is gekoppeld aan een bestelsite (ook van booq). Met de bestelsite bied u uw menu digitaal aan zodat uw gasten uw menu gemakkelijk via hun smartphone kunnen zien. Verder is het met booq QR-bestellen mogelijk om slimme cross- en upselling te verwerken in het bestelproces middels pop-ups, het digitale menu in uw eigen huisstijl te maken en beperkte voorraad in te stellen van dagverse producten. Tevens kunt u verschillende betaalmethodes toevoegen en heeft u fooi mogelijkheden. 

Werkt u al met het kassasysteem booq POS? Dan kunt u gebruik maken van QR Next. QR Next is geïntegreerd in de backoffice van uw booq kassa en zorgt ervoor dat online en offline naadloos samenwerken. 

Orderli

orderli qr bestellen

There is a new kid in town! Orderli zorgt ervoor dat uw gasten vanaf de tafel met hun eigen telefoon een bestelling kunnen plaatsen, zonder een app te hoeven downloaden. Door de kassasysteem-koppeling worden bestellingen direct in uw huidige kassa gezet zodat het personeel de bestelling kan uitserveren zodra het mogelijk is. Als uw kassasysteem geen koppelingen ondersteunt, hangt Orderli een kleine tablet op naast de kassa. Op deze tablet worden dan alle binnenkomende bestellingen ontvangen. Deze bestellingen kunnen direct naar een bonprinter worden verstuurd, of uw personeel kunt deze bestellingen handmatig invoeren in de kassa. 

Tevens kunnen uw gasten ook zelf betalen op dezelfde manier. Direct bij het bestellen of in één keer achteraf. Zo heeft u geen gedoe meer met pinautomaten en hoeven uw gasten ook niet meer, bij de kassa of aan tafel, te wachten totdat zij kunnen betalen. 

Nog niet helemaal zeker of QR-bestellen iets voor uw restaurant is? U kunt Orderli gratis voor twee weken vrijblijvend gebruiken. Daarna werkt Orderli met een abonnementsmodel. De abonnementen zijn tussen de € 29 t/m € 249 per maand. 

Obur 

obur QR bestel app

Obur is speciaal ontwikkeld als bestel app voor de horeca. Met behulp van de app kunnen uw gasten gemakkelijk en snel via hun smartphone uw digitale menukaart bekijken, een bestelling plaatsen en betalen. Via de webapp moeten uw gasten ook hun tafelnummer toevoegen. Obur is een officiële partner van Lightspeed waardoor het mogelijk is om rechtstreeks een koppeling te maken met uw Lightspeed kassasysteem. Hierdoor worden al uw producten, categorieën, prijzen, plattegronden en meer gesynchroniseerd met Obur. De bestellingen via Obur zijn altijd betaald en worden als ‘finalized online order’ in uw Lightspeed kassasysteem geschoten. Vervolgens wordt de bestelling geprint en doorgestuurd naar uw keukenscherm. Naast Lightspeed werkt Obur ook met de kassa’s van Countr POS, UnTill en MplusKassa.

In de basis bestaat Obur uit een digitale menukaart, unieke QR-codes voor op tafel en aansluiting met een betaalprovider. De oplossing van Obur is zo opgebouwd dat je de functionaliteiten zelf kunt samenstellen zodat het volledig aansluit bij uw wensen. Obut kan ook eigen software en hardware leveren zoals keukenschermen, bonnenprinters en iPads. U kunt per bestelling betalen of een vast bedrag per maand. 

Naast het QR bestellen aan tafel, is Obur ook bruikbaar voor Roomservice-, afhaal- en bezorg bestellingen.

Flipdish

QR-bestellen flipdish

Met Flipdish kunt u als horeca ondernemer uw eigen bestelplatform maken en dit platform integreren met uw bestaande digitale kassasysteem. Met dit bestelplatform is het onder andere mogelijk om uw gasten aan tafel te laten bestellen met hun eigen smartphone. Er is dus geen hardware of complexe installatie vereist. Wanneer uw gasten de QR-code scannen, komen ze bij een Flipdish-site om te bestellen. Tijdens het bestellen, kunnen uw gasten hun locatie selecteren, bijvoorbeeld het tafelnummer. Ook kunt u bij Flipdish eenvoudig de menu’s aanpassen, prioriteit items markeren en upsells beheren. 

Bovendien biedt Flipdish ook gedetailleerd inzicht in de prestaties van uw horecazaak. Bekijk dagelijks de bestelomvang voor de diverse vestigingen, houdt het aantal bestellingen bij en heb inzicht in de groeipercentages in de loop van de tijd. Ook kunt u op basis van de cijfers van Flipdish marketingcampagnes maken. 

Foodticket

QR bestellen foodticket

Met de QR-bestel oplossing van Foodticket kunnen uw gasten gemakkelijk bijbestellen, tussendoor extra drankjes bestellen, een medewerker roepen of de rekening vragen. Alle bestellingen worden automatisch naar uw kassa gestuurd en kunnen automatisch worden uitgeprint. Tevens heeft de QR-bestel oplossing van Foodticket meerdere mogelijkheden in de vorm van cross- en upselling. 

Ook het QR-bestellen voor uw afhaalgasten maakt Foodticket mogelijk. Door een QR-code in en/of buiten uw restaurant op te hangen, kunt uw gast met zijn eigen smartphone de QR-code scannen en de bestelling plaatsen en betalen. Vervolgens krijgt uw gast een ordernummer te zien op zijn telefoon en kan hij de bestelling ophalen zodra het ordernummer op een order scherm verschijnt.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *