Beste kassasystemen voor afhaal- en bezorgrestaurants

Als gevolg van de coronacrisis en de daarbij aansluitende lockdowns zijn de eet- en drinkgewoontes van de Nederlandse consument verschoven. Zo ging het bergopwaarts met de afhaal- en bezorgmaaltijden. Volgens een onderzoek van Datalinq werd er in de afgelopen gemiddeld 2,7% van alle maaltijden buitenshuis besteld. In midden april van vorig jaar is dit ruim gestegen naar 8%. De verschuiving is niet heel gek gezien de restaurants een hele lange tijd geen gasten mochten ontvangen. De enige optie blijft dan afhaal en bezorging. 

Hoewel de maatregelen steeds meer en meer versoepelen en de horecazaken langzamerhand weer open mogen zonder beperkingen, gelooft men alsnog dat de afhaal en bezorg sector zal blijven gezien het grote gemak dat erbij komt kijken. Daarom doet u er als horecaondernemer goed aan om een eigen maaltijdbezorgdienst te hebben die ook aansluit bij uw kassasysteem zodat alles via één systeem wordt beheerd.

Waarom een kassasysteem voor afhaal en delivery?

Moet u manueel alle online bestellingen overtypen? Of werkt u al met derden bezorg platformen zoals UberEats of Deliveroo maar worden de bestelling niet automatisch geïntegreerd in uw kassasysteem? Dan is een kassasysteem met eigen maaltijdbezorgdienst wellicht een interessante mogelijkheid voor uw horecazaak. Tuurlijk, het samenwerken met derden bezorgpartners als UberEats, Deliveroo en Ubereats hebben zo zijn voordelen. Maar met een eigen maaltijdbezorgdienst beheert u alle bezorg- en afhaalbestellingen zo efficiënt mogelijk, biedt u een totaalervaring aan uw klanten en behoudt u 100% van de inkomsten. 

Een kassasysteem voor een afhaal- en bezorgrestaurant moet in ieder geval over de volgende functionaliteiten beschikken: 

  • Klanten-, order- en menubeheer
  • Loyaliteitsprogramma’s
  • Eigen bestelwebsite en additioneel bestelapp
  • Integratie mogelijkheden met andere bestelplatformen
  • Rapportages

Een eigen maaltijdbezorgdienst met een van deze kassasystemen

Wilt u geen commissies meer betalen en wil u uw klanten de ultieme eetervaring bieden? Dan is het tijd om te investeren in een kassasysteem met een speciale bezorg software. Om u een handje te helpen bij het maken van uw keuze, vindt u hieronder onze top drie beste kassasystemen voor afhaal- en bezorgrestaurants, op alphabetische volgorde. De keuze is gebaseerd op de functionaliteiten voor bezorgen die de kassasystemen hebben. 

Eatcard

eatcard telefoon bestellingen

Eatcard richt zich volledig op restauranthouders en houdt zich bezig met het toepassen van de nieuwste innovaties op het gebied van Artificial Intelligence (AI), Machine Learning, Big Data en Data Science. Je hebt bij Eatcard de keuze uit drie verschillende oplossingen waarvan eentje speciaal voor afhaal- en bezorgrestaurants is: Delivery & Takeaway. Bij Eatcard is het zo dat u één pakket kiest en deze kunt uitbreiden met diverse modules (add-ons). Binnen de oplossing voor Delivery & Takeaway zijn er weer vier verschillende modules. 

Met het kassa- en bezorgsysteem van Eatcard kunt u beginnen met het aanbieden van afhaal- en bezorgmaaltijden rechtstreek vanuit uw eigen custom made website. Tevens beschikt u ook over een online bestelling beheer waardoor u alle bestellingen via derden en uw eigen website binnen in één omgeving heeft. Met de Eatcard Riders App verleent u de beste service, werkt u efficiënter en bespaart u tijd. Zo heeft u binnen de app een Real Time GPS Tracking waardoor u inzicht krijgt in de voortgang van de bezorging en worden er altijd de snelste routes voorgesteld. 

Foodticket

kassasysteem foodticket

Foodticket is een cloud based kassa- en bezorgsysteem dat speciaal is ontworpen voor horecazaken. Foodtickets biedt een totaaloplossing van order software, webshop, kassasysteem, QR bestellen, bestelzuil en een bezorgerapp. Het systeem werkt op elk apparaat met windows en kan op meerdere apparaten gebruikt worden. 

Met het ordersysteem OrderBuddy ontvangt en verwerkt u alle bezorg- en afhaalbestellingen afkomstig van uw kassa, uw website, uw bestell-app, QR code en/of bestelzuil. Tevens kunt u OrderBuddy ook gratis koppelen met bezorg platformen van derden zoals Thuisbezorgd of UberEats. 

Op uw eigen webshop en bestel-app kunnen uw klanten menukaarten bekijken, maaltijden bestellen en sparen voor acties. De QR code kan ingezet worden voor het afhalen van maaltijd zodat men niet in de rij hoeft te staan. Wilt uw klant het liever laten bezorgen? Ook geen probleem. Via de bezorgapp DeliveryBuddy stuurt u bestellingen en contactgegevens van klanten direct door naar de telefoon van de bezorger zodat hij direct zijn navigatie kan starten. U kunt de bezorger vervolgens live volgen via GPS. 

Sitedish 

sitedish pos

Sitedish biedt net als Foodticket een totaaloplossing aan voor afhaal- en bezorgrestaurants. Dit totaalpakket bestaat uit een kassasysteem, een eigen bestelwebsite en bestel app en een bezorgapp. U kunt het kassasysteem apart gebruiken op een hardware kassa van Sitedish zelf of koppelen aan andere kassasystemen zoals Lightspeed, BORK en Cashdesk. U kunt het systeem ook koppelen aan derden bezorg platformen. Sitedish wordt kant-en-klaar opgeleverd en is maandelijks opzegbaar. 

Op uw eigen website kunnen uw klanten rechtstreeks bestellen en betalen en zijn er tal van mogelijkheden voor onder meer kortingscodes, spaarkaarten en acties. Tevens kunt u hier ook zelf onder andere uw menukaart beheren, openingstijden en bezorggebieden wijzigen, beoordelingen beheren en uw administratie en bestellingen bijhouden. Ook op uw eigen iPhone of Android bestelapp kunnen uw klanten gemakkelijk hun bestelling plaatsen en kunt u pushberichten sturen naar uw klanten. 

Met het kassasysteem heeft u alle bestellingen in één overzicht. Daarnaast biedt het kassasysteem veel slimme functionaliteiten waaronder de mogelijkheden tot het genereren van omzet- en BTW overzichten, professionele bonnen printen, aan tafel bestellen en een plattegrond met alle bestellingen. Wanneer u in de kassa een bezorger aan een bestelling toewijst, krijgt hij/zij een push bericht in de app. Via de bezorg app krijgt uw bezorger altijd de correcte bezorginformatie op de telefoon, een routebeschrijving naar de klant en kunt u uw bezorgers volgen op de plattegrond. 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *